Tanfolyamok

Dunaújvárosi Babahordozó Klub

2014. október 31. péntek 10-11 óra


Elöl hordozás tanfolyam

jelentkezés alapján

 

Háton- és csípőn hordozás tanfolyam

2014. október 29. szerda 15 óra

2014. október 30. csütörtök 15 óra

 

Jelentkezés

A tanfolyamokra, és a Maszatkaland kreatív foglakozásokra előzetes bejelentkezés szükséges.
e-mail: info@csoppkendo.hu
telefon: 20/534-65-23

Online jelentkezés

Friss képek a galériákból
Girasol Unelma
Didymos Katja

Lana lila csillag
 
 

Beli Buba Babahordozó Iskola

A Csöppkendő hordozókuckóban a Beli Buba Babahordozó Iskola által elfogadott és ajánlott babahordozási módokat és eszközöket ismerheted meg.

A budapesti székhelyű Beli Buba Babahordozó Iskola a svájci Lana Tanfolyamhálózat magyarországi tagja. Hivatásunk a kényelmes, biztonságos, és ortopédiailag helyes babahordozás népszerűsítése. Svájcban, a környező országokban és Magyarországon több mint 460 képzett oktató vezet tanfolyamokat.

A tanfolyamot az alapító Suzi Milz 1996-ban dolgozta ki annak érdekében, hogy az édesanyák által beszerzett hordozókendők ne a szekrény alján végezzék jobb sorsra várva, hanem hasznos eszközzé válhassanak. Elhatározta, hogy továbbadja tapasztalatait más szülőknek és bíztatja őket arra, hogy merjék hordozni gyermeküket. Alapos háttérismereteket gyűjtött a témáról, ezzel is erősítve a hordozást választó szülőket. Egy olyan minoségű kendőt talált, mellyel öröm a hordozás, nem pedig fájdalmas, húsbavágó és izomzatot terhelő élmény. A fenntartható gazdálkodás támogatása, az emberek egymás iránti tisztelete, természeti kincseink, a termőföld, megbecsülése, a méltányos kereskedelmi hozzáállás: ezek azok az értékek, melyeket Suzi megtalált a Lana biopamut kendőben. A tanfolyamhálózat és a kendő forgalmazása együtt tesz azért, hogy újra lássunk testközelben hordozott babákat itt Magyarországon éppúgy, mint Európa szerte. Nem elég ugyanis egy terméket a piacra dobni, kell a személyes tapasztalat, a használható gyakorlati tudás átadása is.

Magyarországra Turi Nagy Éva hozta el a Susi Milztol tanultakat. Iskolánk célja a hordozási technikák tanításán felül az édesanyák, és rajtuk keresztül a családok bíztatása, támogatása abban, hogy ösztöneiket követve megtalálják azt az utat, ahogyan gyermekükrol gondoskodva az egész család igényei kielégítést nyerhetnek. Ennek eszköze a testközelben hordozás, tágabb értelemben véve a tiszteletteljes, kötődő nevelés. Ahogyan a La Leche Liga az egész világot átfogó hálózata segíti az édesanyákat információval és személyes támogatással a szoptatásban, úgy kívánjuk mi is a hordozást biztos tudással és az édesanyák egymás közötti támogatásával ösztönözni. Nemzetközi kapcsolataink élők, folyamatosan tovább képezzük magunkat, tapasztalatot cserélünk, és minőségellenőrzéseket végzünk. Keressük az együttmuködést más hasonló célú és szemléletű szervezetekkel, szakemberekkel a szülés körüli területről.